Op pad met RTL Nieuws

Het zal je maar gebeuren.. op een doodgewone dag een telefoontje krijgen van de redactie van RTL Nieuws of je interesse hebt om met een verslaggever en een cameraman op pad te gaan voor een dagje Urban Exploring.

Aangezien ik in eerste instantie dacht dat het een vergeldingsactie (prank) ging, heb ik eerst gevraagd of ze mij een mailbericht wilden sturen met hun vraag, want ik geloofde er eerlijk gezegd geen hout van, dat ze met mij mee wilden om te gaan fotograferen.

Maar goed, de mail, afkomstig van de nieuwsredactie, was dus serieus en ze gingen aan de slag om een  verslaggever en een cameraman in te plannen om een dag later mee te gaan naar de regio Luik.

En zo gezegd, zo gedaan. De volgende ochtend stond ik al rond 0700u op de P+R Papendorp om vanaf daar richting België te rijden. Verslaggever Jaap van Deurzen stond inmiddels al te wachten samen met zijn zoon, Bob, en daar gingen we.

Je zou verwachten dat zo'n opname toch wel wat tijd in beslag zou nemen, maar uiteindelijk had de cameraman zo'n 21 minuten aan opnames wat uiteindelijk tijdens de montage terug gebracht werd naar bijna 2 minuten. 

Jaap had al aangegeven dat hij als de sodem*ter terug moest om het item correct te monteren en of ik niet wat foto's kon bewerken tijdens de terugreis en deze kon overhandigen bij onze rendez-vous net over de grens bij Maastricht. Gelukkig was ik shot-gun en kon ik tijdens het rijden wat foto's bewerken voor de uitzending. 

En wat was het leuk! Gewoonweg kunnen praten over iets wat je zo graag doet op een nationale zender! 

De uitzending was zaterdag 11 februari tijdens het Half 8 Nieuws.

Het item is terug te kijken via deze link: 

 

En dan nog even dit: Urban Exploration is strafbaar. Ondanks dat wij geen locaties geforceerd betreden, wij slaan geen ramen in, forceren geen deuren etc, kan je hiervoor opgepakt worden. De locatie in de reportage is een locatie welke normaal toegankelijk is.  

Daarnaast kan je te maken krijgen met tal van andere risico's zoals instortingsgevaar, krakers en zwervers en andere potentiële zaken die een dag fotografie behoorlijk kunnen verpesten.