Faces

Vorig jaar september/oktober mocht ik een fotoproject doen in een Roma wijk in Roemenië. De hele week prachtige dingen gezien in een land met grote verschillen. Verschillen tussen rijkdom en armoede, cultuurverschillen tussen Roemenen en Roma', cultuurverschillen tussen Nederland en Roemenië. Je zou het haast niet durven zeggen als je op een vuilnisbelt staat, waar kinderen plastic van de rest van het afval staan te scheiden, bovenop de schep van een rijdende bulldozer, dat het land daadwerkelijk onderdeel uitmaakt van de EU.

De mensen in de Roma wijk hadden allemaal zo hun verhaal, overal aan de hand meegenomen worden om in hun huis(je) te komen kijken en daarvan weer foto's te maken. De hartelijkheid van een groot aantal bewoners, en naarmate de week vorderde alleen maar toena, maar ook de bewoners die niets van je moesten weten en als je te lang naar ze keek, nagejouwd werd.

Een aantal van de foto' die ik vorig jaar gemaakt heb, heb ik opnieuw bewerkt. Een kleine serie van gezichten van een paar van de mensen die ik daar heb ontmoet!