Wat is Xpozer?

Ik krijg regelmatig de vraag:"Joh, die Xpozers die jij hebt, wat is dat nou precies?" Dit is natuurlijk geen onterechte vraag. Ik ben er persoonlijk helemaal weg van, en zeker als fotograaf of fotoliefhebber, is het echt wel superieur aan canvas. Maar wat is het nou precies?

Het overduidelijke verschil tussen een Xpozer afdruk en canvas  

Het overduidelijke verschil tussen een Xpozer afdruk en canvas
 

Xpozer bestaat in feite uit twee delen: een hoogwaardig afgedrukte foto op polyester en een speciaal frame. Het idee is even simpel als ingenieus: de polyesterrol bevat aan de achterzijde een viertal plastic clips aan de uiteinden. Daarin worden twee aluminium balken geklikt die de foto van boven naar beneden direct straktrekken. Vervolgens wordt er een derde balk in het midden geplaatst. Je schuift deze eerst door een opening in de linker of rechterbalk en klikt hem dan aan de andere zijde vast. Door het frame wordt de foto strakgetrokken. Uiteindelijk klik je nog een bevestigingsclip in de middelste balk en je kunt je foto vervolgens staand of liggend ophangen. Net zoals bij canvas kun je de foto direct aan de muur hangen zonder gepruts. Het systeem is bovendien opnieuw bruikbaar. Op het polyester zit een soort matte papierlaag die erg lijkt op de kwaliteit van fotopapier. Je hebt dus geen last van de doekstructuur zoals bij canvas, wat meestal ten koste gaat van de scherpte. Verder is het polyestervel voorzien van een ‘lightblock’, hierdoor schijnt er geen licht door en is het frame aan de achterzijde zelfs niet zichtbaar als hij op een raam wordt opgehangen.

Xpozer Eric Baak

Voordelen van Xpozer zijn er volop:
Afdruk in HD kwaliteit
Superstrakke presentatie door spansysteem
Voordelig wisselen van foto

En daarnaast wordt er voorafgaand aan de productie nog checks uitgevoerd en krijg je een terugkoppeling bij goed- en afkeuring van de foto.