Chateau Congo

Een vervallen kasteel in Belgie. Een prachtige plek! Gebouwd in de 19e eeuw en sinds de jaren 50 van de vorige eeuw verlaten. De stoelen en de bank in de voormalige huiskamer, maken het een gave plek. Maar ook gevaarlijk. Aan alle kanten is het verval toegeslagen. Een deel van het gebouw is ingestort en je komt van de ene naar de andere kant van het gebouw via balken.

Chateau d'Ah

Chateau d'Ah staat alweer een poosje leeg. Het was het bedrijf en woonhuis van een zakenman. De beste man was eveneens fotograaf en in de bijgebouwen had hij zijn studio, waar hij ook workshops gaf en een printservice had. Verder is hier niet veel van bekend.

Het huis heeft nog mooie muurschilderingen, maar je ziet wel dat het snel achteruit gaat. De trapleuningen zijn vakkundig verwijderd en de schilderingen zijn soms stukgeslagen.

Church of the Blue Christ

Church of the Blue Christ: Een oude kerk waar je de sporen vind van renovatie, maar nooit is afgemaakt. Naast het prachtige interieur vind je hier enorm veel duivenshit :-(

 

Farm Tapioca

Een oude boerderij verscholen tussen andere boerderijen en huizen. Het is een wonder dat dit huis er nog zo ongeroerd tussen staat. Geen spoor van vandalisme en heel veel nog intact met een dikke laag stof.

Cooling Tower

IM Cooling Tower. "Het type koeltoren dat nabij elektriciteitscentrales staat opgesteld is vaak opvallend groot en de kenmerkende vorm is die van een omwentelingshyperboloïde."En dan weet je natuurlijk wel genoeg! :-) Omdat we tijdens de trip hier vlakbij zaten hebben deze koeltoren ook maar even meegenomen. En we waren niet alleen. Deze toren staat naast IM Power Plant. We wisten dat de bewaking regelmatig langs kwam om te posten, dus de auto stond zo'n beetje in de stad. Maar eenmaal aangekomen, stonden de campers en andere auto's nagenoeg voor de deur geparkeerd.. En als je dan binnen loopt, heb je van die enorme eikels die constant door je beeld lopen.. Uiteindelijk dropen de eikels af en konden we aan de gang met de fotos.

Inmiddels zijn we een paar weken verder en is de trap om binnen te komen gesloopt.

Dr. Anna

In het midden van Duitsland, in een kuuroord, vind je een dokterspraktijk. Een praktijk welke sinds de jaren '90 leegstaat..

Read More