Viva Lancia

Een oude bende, dat is het eerste wat in je opkomt als je hier loopt. Het woonhuis is niet veel meer en het stinkt er verschrikkelijk. De achtertuin is echter wel leuk.. Verstopt tussen de bosjes vind je verschillende oude Lancia’s. Een leuke kleine locatie!

Schloss V

Bezocht in november 2016

Een kasteel in voormalig Oost Duitsland. De eerste gebouwen dateren al van de vroeg 10e eeuw en het is nog steeds prachtig! Het kasteel was voorheen een klooster en is in de loop van de eeuwen geteisterd door een aantal grote branden.

Vanaf eind jaren 60 tot de jaren 90 was het een psychiatrische instelling voor kinderen. Daarna is het pand gekocht voor het symbolische bedrag van 1 Duitse Mark met de deal dat de nieuwe eigenaar 10 miljoen zou gaan investeren. Dit is nooit van de grond gekomen. In 2010 heeft het kasteel nog dienst gedaan als decor voor een film.

Cristallerie

Een bekende Belgische kristalfabriek. Een plek met een rijke historie en met nog hele leuke details. Een deel van de fabriek is nog in gebruik, maar het oude gedeelte is verlaten. Binnenkomen was even zoeken met al die razorwire, maar waar een wil is, is een weg. Eenmaal binnen gekomen, waren we niet de enige. Een paar andere fotografen waren hier ook binnen. Na een kort praatje ging ieder zijn eigen weg. Wel jammer, dat er fotografen zijn, die niet alleen hun camera inpakken, maar ook met een tasje met glaswerk de locatie verlaten. Als je ze dan later via FB wijst op de principes van Urban Exploring, is het allemaal niet waar.

Charbonnage de Dolhain

Een oude locatie welke ik reeds in 2013 bezocht heb, omdat we er toevallig in de buurt waren. De locatie is volledig leeg. Een paar kleine leuke details, maar dan heb je het ook wel snel gezien. Al met al is die lege fabriekshal best ok!

Hospitaal complex МСЧ-126

Het oude hospitaal van Pripyat. Het bestaat uit in totaal 5 panden en had een capaciteit van 410 patiënten. Het hospitaal zat na de ramp al vrij snel aan zijn maximale capaciteit. Binnen no-time waren er 237 mensen opgenomen met acute stralingsziekte. Voornamelijk brandweermensen en reddingswerkers. Volgens officiele documenten zijn er van deze 237 binnen 3 maanden 28 mensen overleden. Maar de aantallen, weten we nu, liggen veel hoger. Een groot aantal mensen is afgevoerd naar een speciaal ziekenhuis in Moskou en daar overleden en begraven in een speciaal daarvoor ontworpen graf.

Een beperkt aantal verdiepingen is interessant om rond te lopen. Maar ook dit ziekenhuis is inmiddels zo lek als een mandje. Het water sijpelt langs muren en door het plafon van de 5 verdieping helemaal naar de begane grond.

Tsjernobyl - Technical School

Een voormalige technische school in hartje Pripyat! Een prachtige plek om er te fotograferen. Met het invallende licht van buiten af, was dit toch wel een van mijn favoriete locaties in deze regio.

 

Tsjernobyl - Doega (Tsjernobyl 2)

Doega (Russisch: Дуга; "boog") was de benaming voor het OTH-radarsysteem van de Sovjet-Unie. Ten tijde van de Koude Oorlog werd dit systeem ontworpen voor het traceren van de lancering van intercontinentale raketten (ICBM's) met een atoomlading en het overbrengen van deze informatie binnen twee tot drie minuten aan de sovjetleiding, zodat hiertegen tijdig actie zou kunnen worden ondernomen en een tegenreactie kon worden genomen. De volledige naam was Zagorizontnaja radiolokatsionnaja stantsia Doega (Загоризонтная радиолокационная станция Дуга; "over-de-horizon-radarstation Doega").

Old Iron 1 & 2

Old Iron: De 2e locatie op een hele gekke zondag. Op de eerste locatie werden we beschoten, zonder gewonden. Daarna trokken we door naar deze locatie. Wat een te gekke wagens uit de jaren '60 en ver daarvoor. Ik heb iets met oude wagens en hier stonden werkelijk prachtige wagens! Een oude schuur vol met oldtimers! Binnengaan was op zich niet zo heel erg lastig. Bij het naar buiten gaan was er behoorlijk wat leven buiten waardoor we met een behoorlijke omweg weer terug bij onze auto kwamen. Een paar dagen later hoorden we dat de eigenaar een paar fellow urbexers te pakken had gekregen en onder schot werden gehouden totdat de politie kwam..tja.. en of dat waar is, is maar de vraag.

 

Teknika

In een redelijke grote stad in Duitsland vind je de restanten van een voormalig Duits museum met tal van oude helikopters, vliegtuigen en tanks. Het museum is opgericht in 1973 en is uiteindelijk gesloten in 2007. Een groot deel van de collectie is verkocht, maar je vind er nog steeds achter zwaar pirkkeldraad een aantal vliegtuigen en helicopters. Tijdens een revisit in 2015 achter het prikkeldraad gekomen om wat fotos van dichtbij te maken.