Fotogalerie Gloss-n-Rust

Je komt nog eens wat tegen als je voor Kerstinkopen even de deur uit moet.. En je hoeft het niet eens zover te zoeken. Zo vlak voor Kerst moest ik dus nog even snel wat dingen halen. Je kent het wel.. Extra flesje wijn om het vlees in de pan af te blussen, nog wat "vergeten groente", gewoon omdat je het vergeten bent.. :-) etc, etc.

En dan loop je dus op je gemak door het centrum van Waddinxveen en dan valt je opeens op, dat er nog wat panden leeg staan. Je gluurt nog eens ergens naar binnen en je loopt nog wat panden langs en je krijgt opeens een ingeving! Waarom zou ik niet eens polsen of zo'n pand niet te regelen valt! Zo gezegd, zo gedaan. Thuis aangekomen ruim ik de koelkast in en duik gelijk achter mijn tablet en kijk wat ik boven water kan krijgen over het nieuwe winkelcentrum in Waddinxveen. Al snel heb ik de vastgoedbeheerder gevonden en heb ze op de eerste werkdag van het nieuwe jaar telefonisch benaderd.

Na het eerste gesprek bleek al vrij snel dat er mogelijkheden waren, maar er moest even gekeken worden welk pand er dan gebruikt zou mogen worden. Diezelfde middag kreeg ik het verwachte telefoontje. Er was een winkel beschikbaar! En wel moet een oppervlakte van 400m2! Je denkt eerst nog WTF!? Zoveel! En dan ga je, zoals ik dus, in denkmodus.. Wat ga ik doen, hoe ga ik het doen en tal van andere praktisch zaken..

Na er een paar nachtjes, letterlijk, erover nagedacht te hebben, en alle scenario's te hebben overdacht ben ik maar eens gaan bellen met wat bevriende fotografen en al snel kreeg ik iemand al net zo enthousiast als dat ik zelf was! Samen loop je wat ideeën door en besluit je maar om het gewoon te gaan doen. Geen businessplan of uitgewerkte concepten, maar gewoon aan de slag met een idee!

En hoe tof gaat het worden! De doeken zijn besteld, en de eerste tekenen van leven op social media zijn al te bekennen. (200 likes direct na het live gaan van de pagina "Gloss-n-Rust op Facebook). De inrichting is in wording en de aankondiging hangt al aan de ramen.

Twee fotografen, twee verschillende stijlen, urban, gloss, fotografie . In deze expositie laten beide fotografen, Debora de Jong en ik onze passie voor hun fotografie zien. Wij nemen je mee naar onze wereld. Laat je meeslepen en geniet van de combinatie kunst en fotografie.

Vanaf 12 maart zijn wij geopend op de woensdag- en vrijdagmiddag en de zaterdagen!

Kom vooral langs!

Een goed begin

2016 is goed van start gegaan! Naast een paar toffe projecten de komende twee maanden, heb ik ook het bericht binnengekregen dat de CEDR twee foto's van mijn hand wil gebruiken voor de update van hun website.  De CEDR is het Europese samenwerkingsverband tussen de wegbeheerders. De afkorting staat voor Conference Europeenne des Directeurs des Routiers.

De foto's in kwestie zijn er twee welke ik al eerder had gemaakt.

De ene foto betreft de binnenzijde van de Van Brienenoordbrug (heeft menigeen wellicht al eens voorbij zien komen). De complete serie kan je zien op mijn andere website: http://www.nothing-but-footsteps.com/index#/bridge/ en op froot.nl: http://www.froot.nl/posttype/froot/zo-zag-je-de-rotterdamse-van-brienenoordbrug-nog-nooit/

Binnenzijde Van Brienenoordbrug  

Binnenzijde Van Brienenoordbrug  

En de 2e foto: De Spijkenisserbrug. Deze foto was de trigger voor de CEDR om contact te leggen tijdens de conferentie in november en december 2015 in Seoul.

 

Spijkenisserbrug

Spijkenisserbrug

Je moet weten dat ik een verschrikkelijke hoogtevrees heb. Dus het nemen van deze foto is mij niet in de koude kleren gaan zitten. Ik was blij dat ik mijn camera op een statief had staan, want uit de hand fotograferen, was hem waarschijnlijk niet geworden.. :-) 

Faces

Vorig jaar september/oktober mocht ik een fotoproject doen in een Roma wijk in Roemenië. De hele week prachtige dingen gezien in een land met grote verschillen. Verschillen tussen rijkdom en armoede, cultuurverschillen tussen Roemenen en Roma', cultuurverschillen tussen Nederland en Roemenië. Je zou het haast niet durven zeggen als je op een vuilnisbelt staat, waar kinderen plastic van de rest van het afval staan te scheiden, bovenop de schep van een rijdende bulldozer, dat het land daadwerkelijk onderdeel uitmaakt van de EU.

De mensen in de Roma wijk hadden allemaal zo hun verhaal, overal aan de hand meegenomen worden om in hun huis(je) te komen kijken en daarvan weer foto's te maken. De hartelijkheid van een groot aantal bewoners, en naarmate de week vorderde alleen maar toena, maar ook de bewoners die niets van je moesten weten en als je te lang naar ze keek, nagejouwd werd.

Een aantal van de foto' die ik vorig jaar gemaakt heb, heb ik opnieuw bewerkt. Een kleine serie van gezichten van een paar van de mensen die ik daar heb ontmoet!